GK & Current Affairs Quiz for Railway Group D Exam

GK & Current Affairs Quiz for Railway Group D Exam

1. Which of the following is not a Physical change?

A. Dissolution of Oxygen in water
B. Dissolution of Carbon dioxide in water
C. Dissolution of sail in water
D. None of the above

2. Among the following which is the only snake that builds a nest?

A. Viper     B. Krail
C. Python  D. King Cobra

3. Which of the following minerals does not contain oxygen?

A. Silicates
B. Carbonates
C. Pyrites
D. None of the above

4. Chand Bibi was the ruler of which dynasty?

A. Ahmednagar   B. Bijapur
C. Gondwana       D. Warangal

5. “Parsec” is the unit of measurement of which of the following?

A. Density of stars
B. Astronomical distance
C. Brightness bf Heavenly Bodies
D. Orbital Velocity of Giant Stars

6. Which of the following disease is caused by the bite of a mad dog ?

A. Hydroceptecemia
B. Hydrocephalus
C. Hydrophobia
D. None of the above

7. The phenomenon of summer sleep by animals is called ?

A. Hibernation
B. Aestivation
C. Salvation
D. None of the above

8. If 15 boys earn Rs. 900 in 5 days, how much will 20 boys earn in 7 days?

A. Rs. 1980    B. Rs. 1820
C. Rs. 1780    D. Rs. 1680

9. What does the term “HUF” means ?

A. Hindu Undivided Family
B. Hindu Unified Family
C. Highly Urbanised Family
D. None of the above

10. Which Vitamin is liable to be destroyed during cooking ?

A. Vitamin A    B. Vitamin 6 B
C. Vitamin C    D. Vitamin K

Click here to visit GK & Current Affairs related more Quiz

 

Answers
1.(C)  2.(D)  3.(C)  4.(A)  5.(B)  6.(C)  7.(B)  8.(D)  9.(A)  10.(C)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply